Over Fine Art & Afwerking Prints

INFORMATIE & MATERIALEN

Fine Art Fotografie

Definitie Fine Art

Artistieke fotografie wordt vaak “fine art fotografie” genoemd. Fine Art is een stijl van beeldopname die door kunstenaars wordt gebruikt om zich uit te drukken. Fotografische kunstwerken die op deze manier zijn gemaakt, zijn vaak mediums met welomschreven technieken en stijlen die een creatieve expressie vormen.

 

Bij kunst gaat het om het behoud van de esthetiek van de visie van de kunstenaar. Hoe kan men in het rijk der natuur de esthetiek bewaren zonder enige eigen inbreng? Dat is waar het maken van fine art om gaat. De moeite die het kost om onze natuur, gezien door een lens, een eigen visie mee te geven, creëert beeldende kunst. Dat is het onderscheid tussen wat fine art fotografie is en wat niet. Fotografen zijn vaak succesvol in hun opzet, omdat ze weten hoe die vluchtige momenten vast te leggen en eeuwig te laten lijken.

Is fotografie een kunstvorm?

Sommige mensen geloven dat fotografie een kunstvorm is, terwijl anderen geloven dat het een stiel is. Het debat over de vraag of fotografie een kunst of een stiel is, wordt al jaren gevoerd, zonder dat er een duidelijk antwoord is.

 

Er zijn twee verschillende soorten fotografie: non-fictie en fine art. De eerste is typisch bedoeld om vast te leggen wat er om je heen gebeurt, terwijl je de dingen vastlegt zoals ze in het echte leven zijn. Het is een vastleggen van de realiteit.

 

Bij fine art gaat het om de visie van de kunstenaar. Fine art foto’s gaan verder dan de fotografische basisweergave. Deze fotografen gebruiken artistieke elementen om een kunstwerk te creëren. Ze houden rekening met factoren als lijnen en ruimte. Fine art moet de emoties van de fotograaf overbrengen.

Fine Art Prints

Er zijn veel verschillende media waarop kunstenaars hun kunstwerken maken. Enkele van de meest voorkomende soorten kunst zijn schilderijen, tekeningen en beeldhouwwerken. Een ander type kunst wordt echter steeds populairder, de fine art prints.

De fine art prints zijn sinds de komst van inkjetprinters in de belangstelling gekomen. Deze afdrukken zijn helemaal niet bedoeld voor commerciële doeleinden. Ze zijn een creatieve uiting van de creatieve visie van een fotograaf-kunstenaar. De fine art prints zijn altijd gesigneerd, eveneens kunnen deze ook in aantal beperkt zijn.

alu-Dibond: tijdloos design en grote houdbaarheid

kwaliteit voor elk motief

Foto’s als afdruk op alu-Dibond komen door het weglaten van een voorzetglas bijzonder puur en authentiek over. Het 3 mm dikke composietmateriaal alu-Dibond bestaat uit drie lagen: twee platinumwit gecoate aluminiumplaten omsluiten een kern van zwart polyethyleen. De zijkant van de platen is eveneens zwart. De stabiliserende basisplaat heeft een gering eigen gewicht en is daardoor ook geschikt voor foto’s in groot formaat. Gelamineerd met een dunne en robuuste folie is uw foto op alu-Dibond als fotoafdruk zonder blaasjes afgewerkt en effectief beschermd.

Het juiste papier voor fotoafdrukken op alu-Dibond

De fotoafdruk wordt met de modernste lasertechniek belicht en klassiek ontwikkeld. Het printlabo geeft 75 jaar garantie op de briljantie van deze echte fotoafdrukken op Fuji Crystal DP II. Dit papier is geschikt voor werken van alle soorten. Met mooie kleurenschittering en duidelijke contrasten.

Afdichting van uw foto's op alu-Dibond: duurzaam door een tegen UV beschermende folie

De hoogwaardige beschermende folie is zo dun en transparant dat de indruk van uw foto er niet door beïnvloed wordt. De laminering dient als bescherming tegen invloeden van buitenaf zoals UV-stralen of vervuiling en garandeert de lange houdbaarheid van de afwerking op alu-Dibond.

Ophangsystemen voor uw foto's op alu-Dibond

Het ophangsysteem is in overeenstemming met het formaat uitgezocht en in de prijs inbegrepen:

Aluminiumrails, rondom lopend

voor een horizontale randlengte van 26-50 cm: tweedelig, voor een grotere randlengte: rondlopend.

Ophanghaken

Kleine formaten tot 25 cm lengte

Fine Art Prints op Hahnemühle

Hahnemühle Photo Rag

Hahnemühle Photo Rag heeft een zeer mat oppervlak met een fijne, ingehouden structuur en is daardoor zeer veelzijdig in gebruik. Het is geschikt voor een volledig reflectievrije reproductie van zowel kleuren- als zwart-witfoto’s.

Premium kwaliteit met een fijne witte rand

Uw hoogwaardige fotoafdruk krijgt met een witte rand een speciaal accent: vervaardigd met vooral het oog op het decoratieve, net zoals bij een klassieke fotograaf, wordt uw Fine Art premium print omlijst met een extra witte rand die hem buitengewoon verheven maakt. Bovendien heeft hij ook een praktisch nut: met behulp hiervan kunt u uw foto’s gemakkelijker in passe-partouts plaatsen. De prints hebben altijd 1 cm witmarge om zuivere snijranden te garanderen. Deze rand wordt aan de buitenzijde toegevoegd, zo behoudt de foto zijn exacte afmeting. Een foto met formaat 30 x 20 cm krijgt dus een extra rand van 1 cm en wordt dan 32 x 22 cm.

Ik ben er Klaar voor

Een Project Met Mij?

Met plezier ga ik aan de slag voor u.

Contacteer mij vrijblijvend voor het uitvoeren van uw plannen. 

Oordegemkouter 124 b1

9340 Oordegem - Belgium

contact@peterpoppe.com

BTW BE0789.891.784

Copyright 2022 – 2023 | Peter Poppe – All Rights Reserved